Λουκιανός απολιτίκ

ImmagineΈβαλα τα ροζ/μαύρα μου, έκανα το μαλλί σφιχτό ψηλό κότσο, κατέβασα τους ώμους (μόνο σε τέτοιες φάσεις το θυμάμαι), πήρα τις πουέντ ανά χείρας και, λίγο πριν ξεκινήσω για την καινούργια μου σχολή με πρόλαβε η ζωή.

Δεν βαριέσαι, έχω κι άλλα πράγματα να κάνω βραδιάτικα από το να προσπαθώ ματαίως να κάνω καλές φουετέ.

Είχα μια εποικοδομητική συζήτηση με τον Λουκιανό. Του εξήγησα ακριβώς πώς γίνεται να κόβεται το δικαίωμα του «συναθροίζεσθαι» και του «διαδηλώνειν», του «ελπίζειν» και του «ανασαίνειν ελευθέρως», ακόμη και του «μαγειρεύειν» (καλά, καλά, σχεδόν!) εν έτει 2012 στην ελεύθερη Ευρώπη. Μου νιαούρισε μελωδικά, μάλλον ζητώντας κροκέτες. Γάτος απολιτίκ.

Για να του τη σπάσω, έβγαλα από το ψυγείο λαζάνια αλ φόρνο και άρχισα να τα τρώω μπροστά του. Με έκδηλη απόλαυση και μουγκρητά. Με κοιτούσε μέσα στα μάτια και πού και πού του ξέφευγε ένα πνιχτό νιαούρισμα. Σαν Έλληνας, σκέψου, ή Ιταλός, μπροστά σε Γερμανό, που του κουνάει το επιτόκιο δανεισμού του προκλητικά στη μούρη. Ο Γερμανός. Στον Έλληνα. Ή στον Ιταλό. Όχι το αντίστροφο. Το αντίστροφο θα ήταν σαν να μου κουνούσε εμένα ο Λουκιανός τις κροκέτες του προκλητικά στη μούρη, σε φάση «κοίτατιτρώω, νιανιανιανιανια!». Τι τρως, κακομοίρη, μια βλακεία στο τετράγωνο, και μάλιστα τρίγωνη. Δόλιε.

Σε άλλα νέα, Ιταλική Λογοτεχνία Ι. Αυτή είναι η ζωή.

Advertisements

2 responses

  1. Χεχεχεχε…. καημένε Λουκιανέ…. Αν και δεν είναι καθόλου καημένος…. Αλλά έχουν αυτό το νιαουρητό που σε κάνει να τα λυπάσαι και να λες «καλά, καλά, πάρε λίγο φαγάκι ακόμα!». Όσο για τον παραλληλισμό… θα ακολουθήσω το παράδειγμα του Λυκιανού. Μιάου…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s